مرتضی مکی کارشناس مسائل اروپا در گفتگو با جامجم آنلاین با اشاره به حمایتهای بیدریغ غرب بویژه آمریکا، انگلیس و فرانسه از جنایات رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: این نکته جزو بدیهیات است که اروپایی در خصوص مقوله حقوق بشر کاملا استانداردهای دوگانهای دارند و رفتار آنها بخوبی نشان میدهد زمانی که پای منافع آنها در میان باشد براحتی از تمام حقوق و موازین بشری را نادیده میگیرند و هیچ ابایی هم از این مساله ندارند.
وی ادامه داد: غربیها البته در داخل کشورهای خودشان بسیار روی موضوع دموکراسی، حقوق بشر، حقوق شهروندی و مدنی تاکید دارند، چون پایههای حکومت آنها بر این مبنای استوار است و از همین نسبت به هر اتفاقی که درباره شهروندان آنها در خارج از کشورشان رخ میدهد بسیار حساس هستند.
این کارشناس حوزه روابط بینالمللی اظهار کرد: زمانی که شهروندان کشورهای غربی در دیگر سرزمینها حتی به خاطر ارتکاب یک جرم محرز به صورت قانونی در بازداشت بسر میبرند مقامات اروپایی همه تلاشها خود را بکار میبرند تا به هر طریق ممکن شرایط آزادی متهمان را فراهم آورند.
وی در همین زمینه با ذکر نمونههایی در این باره گفت: در زمان حاکمیت معمر قذافی، چهار فرانسوی در لیبی بازداشت شدند و در زندان بسر میبردند و جرمشان این بود که ۴۳۸ نفر از کودکان لیبی را با داروهای آلوده به ایدز مبتلا کردند و از این تعداد بیش از ۵۰ کودک بر اثر ابتلا به بیماری ایدز جان خود را از دست دادند، اما برغم این اتفاق هولناک، سسیلیا سارکوزی همسر رئیس جمهور فرانسه به لیبی سفر کرد و در پی ملاقاتی که در طرابلس با قذافی داشت به رایزنی درباره شرایط انتقال متهمان به اروپا پرداخت.
مکی با اشاره حمایت همه جانبه غرب از رژیم صهیونیستی تصریح کرد: از ۸۴ وتویی که ایالات متحده از زمان تاسیس سازمان ملل انجام دهد ۵۴ وتو فقط برای رژیم صهیونیستی بوده و این نشان دهنده جایگاه این رژیم در نگاه سیاسی و امنیتی آمریکا است.
وی با بیان اینکه انتشار لحظه به لحظه تصاویر و فیلمها از غزه تردیدی در رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی باقی نمیگذارند خاطرنشان کرد: برغم همه شواهد و مدارک قطعی باز هم میبینیم آمریکا، فرانسه و انگلیسی پای کار ایستادند و به هیچ وجه حاضر به عقب نشینی از مواضع خود در حمایت از رژیم صهیونیستی نیستند.
مکی تاکید کرد: ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در همین اثنا که رژیم صهیونیستی از هر سو به خاطر اقدامات جنایتکارانه مورد انتقاد دولتها و کشورهای مختلف قرار گرفته به تل آویو میروند و ضمن دیدار با بنیامین نتانیاهو حمایت بیپایان خود را از رژیم اشغالگر قدس را در بمباران و جنایت در غزه اعلام میکنند.
این کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه غربیهای مدعی حقوق بشر در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی به هیچ وجه اعتنایی به افکار عمومی ندارند خاطرنشان کرد: بخشی از این پشتیبانیهای آشکار ناشی از فضاسازی رسانههایی است که تحت نفوذ صهیونیستها قرار دارند و به طور معمول این تبلیغات روانی افکار عمومی را در اروپا و آمریکا شکل میدهند. به عنوان نمونه در مقطعی که آمریکا به عراق حمله کرد موجی از اعتراضات اروپا را فرا گرفت و حتی یک تظاهرات ۸۰۰ هزار نفری در لندن براه افتاد، اما در نهایت تونی بلر نخست وزیر وقت انگلیس پنج سال بعد از این جنگ مجبور به کناره گیری از قدرت شد و دلیل آن ناشی از دروغهایی بود که درباره وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق از سوی آمریکا و انگلیس مطرح شده بود.
مکی با اشاره به تفاوتهای رویکردهای رسانهای خصوص موضوع جنگ غزه تصریح کرد: در گذشته اگرچه محافل خبری در غرب تحت تاثیر سیاستهای دولتمردان غربی و صهیونیستی بودند و الان هم از همین رویه پیروی میکنند، اما با توجه به گسترش روزافزون شبکههای اجتماعی، اهالی رسانه در فضای مجازی قدرتمند وارد عرصه شدند و با توجه به انبوه عکسها و فیلمهایی که درباره جنایت غزه منتشر شده دیگر جایی برای سانسور نمیماند. از همین رو است که وقتی دروغ سربریدن کودکان صهیونیست بدست نیروهای مقاومت از سوی رژیم اشغالگر قدس انتشار پیدا کرد در فاصلهای کمتر از چهار ساعت این کذب بودن این خبر افشا و سخنگوی کاخ سفید مجبور به عذرخواهی میشود.
این کارشناس حوزه اروپا با اشاره به دروغگویی رسانههای صهیونیست در خصوص بمباران بیمارستان المعمدانی و نسبت دادن این جنایت به حماس و نیروهای جهاد اسلامی گفت: نکته قابل تامل اینکه افشای این دروغ توسط خود رسانههای رژیم صهیونیستی صورت گرفت و دیگر جایی برای شک و شبهه باقی نگذاشت که عامل اصلی این جنایت، رژیم اشغالگر قدس است.
مکی چنین رویکردی از سوی شبکههای اجتماعی را یکی از متغیرهای مهم جنگ غزه دانست و خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی نمیتواند بدون توجه به رشد فزاینده ضد صهیونیستی که در جهان بواسطه جنایات اخیر براه افتاده برنامههای گذشته تبلیغی و رسانهای خود به پیش ببرد و اگر همچنان بر حمله زمینی اصرار دارد قطعا باید شاهد موج آفرینی از انتقادات گسترده تری در سطح افکار عمومی بخصوص کشورهای غرب آسیا نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی باشیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: